• Kenya

Safari

Velkommen til Kenya

Safari i Kenya

Velkommen til Kenya

Velkommen til safariens hjemland. Begrebet safari blev født i Kenya, og den dag i dag er Kenya stadig
– for mange – indbegrebet af safari. Landets vildtbestand overgår de flestes forventninger både i mængde og variation.
Markante forskelle i højdeniveauet giver optimale betingelser for mangeartede livsformer i de smukke og dramatiske landskaber.
Der er altså gode chancer for at se mange forskellige dyr på en safari i Kenya.


Perfekt året rundt
Kenyas 582.600 km2 - som Frankrig - gennemskæres på tværs af Ækvator
og på langs af The Great Rift Valley, som mange ofte passerer på deres safari.
Breddegraden og højdeniveauet gør, at vejret oftest er særdeles behageligt med solrige dage.
Det betyder også, at du kan rejse på safari i Kenya året rundt.

Læs mere om Kenya her

Kenya Se på kort

Hovedstad Nairobi Valuta Kenyansk shilling Tidsforskel +2 timer Sprog Engelsk, Swahili Befolkningstal Ca. 48,71 mio.
Gennemsnits­temperatur
25° januar
26° februar
26° marts
24° april
23° maj
22° juni
21° juli
21° august
24° september
25° oktober
23° november
24° december
KUN HOS BRAVO SAFARI

Oplev vores safari i Kenya

Drømmesafari

Fra kr 18.999

Udforsk flere nationalparker og mange dyrearter på denne safari i områder, der er kendt fra Karen Blixens ”Mit Kenya”. Her venter dig uforglemmelige dage.

Eventyrsafari

Fra kr 24.299

Drømmer du om en eventyrlig safari med indkvartering på de bedste lodges i Kenyas mest fantastiske safariområder? Så tag med på denne eventyrsafari.

Tag med på denne safari og oplev et overflødighedshorn af Afrikas mange vilde dyr i nogle af de absolut bedste og smukkeste safariområder, som kontinentet har at byde på.

Med denne kombination af strand og safari får du et indblik i, hvad safari er, når vi besøger Kenyas største nationalpark, som er kendt for sine store elefantflokke.

Vores populære, dansktalende safariekspert, Geoffrey Sendeu, som bor i Kenya, viser dig sine bedste safariområder og deler ud af sin store viden.

Bravo Safaris mest populære safari, hvor du kommer helt tæt på naturen og dyrelivet i smukke Samburus tørre landskab og Masai Maras mægtige sletter.

Velkommen til en fantastisk safari i flere safariområder med den lokale, dansktalende Geoffrey Sendeu som guide. Safarien afsluttes med badeferie.

Kommunikationsrådgiver og Kenya-entusiast Anna Thygesen viser dig nogle af sine yndlingsområder på savanne og langs Kenya Kysten.

Oplev Kenyas fantastiske nationalparker og kom på safari med Kilimanjaro i baggrunden. Det hele opleves med den dansktalende safariekspert, Geoffrey Sendeu som guide.

Tag på familieeventyr på savannen og oplev nogle af verdens allerbedste safariområder med familien, mens der også er strandferie og afslapning på programmet.

Fantastiske safariområder som ikke kan opleves andre steder

De berømte sletter

Fantastiske safariområder som ikke kan opleves andre steder

Masai Maras græssavanne, halvørkenen i Samburu, de røde elefanter i Tsavo, Amboseli med Kilimanjaro i ”baghaven”, fuglene omkring de mange søer og højlandets frodige skove er vidunderlige oplevelser, der tåler gentagne besøg. Kenya er fyldt med spændende områder og imponerende højdepunkter. Masai Mara er nok det mest berømte område, der er den kenyanske del af Serengeti økosystemet.

Uanset, hvilke områder, du besøger, møder du masser af dyr. De er i alle områder, men jo flere områder du besøger, jo flere spændende oplevelser går du selvfølgelig i møde. Tsavo er særlig kendt for sine elefanter, Masai Mara for sine åbne områder, og ved Lake Naivasha hilser flodhestene os velkomne på besøg.

Safariområder

Fantastiske naturoplevelser i Kenya

 • Aberdare National Park

  Aberdare National Park udgør 767 m2 af Aberdare-højdedraget. På grund af de store højder med bjergtoppen Lesatimas (3.999 meter over havet) som det højeste, giver dette meget anderledes økosystem nye og spændende oplevelser.

 • Amboseli National Park

  Amboseli National Park er et 392 km2 stort internationalt biosfære-reservat på grænsen til Tanzania og for foden af Kilimanjaro. Parken er paradis for elefanter og bøfler, der nyder godt af den frodighed, sumpene tilbyder

 • Lake Naivasha

  Lake Naivasha er kendt som Rift Valleys berømte flodheste-sø. Langs den kenyanske del af Rift Valley ligger der en kæde på syv søer. Naivasha-søen er ganske særlig, da det er den ene af kun to ferskvandssøer i Rift Valley.

 • Ol Pejeta

  Ækvator går igennem Ol Pejeta, som er Østafrikas største reservat for det sorte næsehorn. Ol Pejeta er det ene af kun fire private safarireservater, der findes i Kenya og har alle medlemmer af the big five (elefant, næsehorn, løve, bøffel og leopard).

 • Masai Mara

  Ikke uden grund valfarter dyreinteresserede fotografer og filmfolk til Masai Mara, Kenyas mest berømte safariområde, der er den nordlige forlængelse af Serengeti-økosystemet.

 • Nairobi

  Nairobi med fire millioner indbyggere er ikke bare Kenyas hovedstad, men også Øst-Afrikas handelscentrum og en summende livlig by, der aldrig sover.

 • Samburu

  Samburu, Buffalo Springs og Shaba National Reserves. Disse tre reservater er for mange mennesker nogle af de dejligste i Kenya. Smukke bjerge omkranser et tørt landskab, der får mindre end 250 mm nedbør om året.

 • Tsavo

  Tsavo Øst og Vest udgør tilsammen én af verdens største nationalparker og dækker et areal på over 20.000 km2 - næsten halvt så stort som Danmark.

Savanne lodges i Kenya

Man kan sagtens rejse billigt på safari og bo helt simpelt, men oplevelsen bliver meget større, hvis man bruger lidt ekstra. Det er helt ideelt, at bo ved fx et vandhul, hvor dyrene i løbet af dagen kommer forbi for at drikke og bade. Og så er kvaliteten af lodgen altså bare med til at fuldende oplevelsen.

 • Sweetwaters Serena Camp

  Campen ligger i det private safariområde Ol Pejeta Conservancy med smuk udsigt til vandhul, savanne og på en klar dag også til Mount Kenya.
 • Mara Fig Tree Camp

  Mara Fig Tree Camp ligger tæt på Talek-floden og central placeret i Masai Mara Game Reserve. Herfra er det let at komme langt omkring i reservatet. Du bor i lukusteltet med en fantastisk udsigt over Talek-floden, så der kan følges med i dyrelivet ved floden.
 • Ashnil Aruba Lodge

  Beliggende i Tsavo East National Park finder vi Ashnil Aruba Lodge. Lodgen er kendt for sin smukke beliggenhed ved Aruba-dæmningen og dens udsigt over savannen. Efter en lang dag på safari kan du tage et svalende dukkert i lodgens pool eller nyde en forfriskning i skyggen. Du bor i rummelige værelser med aircondition og udsigt over parken.
 • Ol Tukai Lodge

  Med sin fantastiske udsigt over Kilimanjaro finder du Ol Tukai Lodge beliggende i hjertet af Amboseli National Park. Med lidt held kan du elefanterne fra din terrasse. På lodgen finder du også en dejlig swimmingpool, restaurant og bar.
Nyhedsbrev

Vind 2.500 til Bravo Safari

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag i konkurrencen om kr. 2.500 til Bravo Safari.

Oplev den afrikanske savanne på din måde

 
 
 
Kontakt os på safari@bravotours.dk eller tlf. 96 27 37 47

Mere om Kenya

Mere om Kenya

De berømte sletter


Masai Maras græssavanne, halvørkenen i Samburu, de røde elefanter i Tsavo, Amboseli med Kilimanjaro i ”baghaven”, fuglene omkring de mange søer og højlandets frodige skove er vidunderlige oplevelser, der tåler gentagne besøg. Kenya er fyldt med spændende områder og imponerende højdepunkter. Masai Mara er nok det mest berømte område, der er den kenyanske del af Serengeti økosystemet.

Uanset, hvilke områder, du besøger møder du masser af dyr. De er i alle områder, men jo flere områder du besøger, jo flere spændende oplevelser går du selvfølgelig i møde. Tsavo er særlig kendt for sine elefanter, Masai Mara for sine åbne områder, og ved Lake Naivasha hilser flodhestene os velkomne på besøg.

Bo midt på savannen


På savannen finder selv den mest kræsne gæst indkvartering, der passer til smagen. Det gælder både, hvis du bor i lodges eller telte undervejs på turen. Det vigtigste er faktisk, at du bor rigtigt, så du undgår lange transporttider, når dyrene kalder. Det sørge vi for - for det, synes vi, er vigtigt, når man er på safari.

Badeferien er vigtig


Slut safarien ordentligt af langs kysten. Mange prioriterer safarien, men badeferien er mindst lige så vigtig. For langs de hvide sandstrande falder oplevelserne på plads. Der bliver tid og mulighed for at ligge på en liggestol i skyggen, vaske safaristøvet af og snakke om alle de dyr, man oplevede undervejs. Kenya-kysten er perfekt til denne afslutning!

Tag afsted – vi lover, du aldrig fortryder


Karen Blixens elskede Kenya lovprises af mange forfattere og er mere efterspurgt end nogensinde. Det forstår vi godt – for med safarioplevelser i verdensklasse, et højt serviceniveau og en venlig befolkning, kan man næsten ikke få det bedre. Ja, man forelsker sig ganske enkelt i landet. Tøv ikke – tag med på safari i Kenya!

Vigtige informationer

Bagage

Det er forskelligt fra flyselskab til flyselskab, hvad der er tilladt medbringe. Under hvert flyselskab kan du se, hvilke regler, der gælder for det flyselskab, du skal rejse med. Uanset hvor meget bagage, det er tilladt at medbringe, anbefaler vi, at du pakker din bagage til safarien i en blød taske. Begræns gerne bagagen. Hvis alle i en safaribil har store tasker og kufferter med, kan det betyde, at der skal opbevares bagage i selve bilen. Det begrænser mulighederne for, at alle kan komme op at stå, kigge ud og fotografere samtidigt.

Skal du også på badeferie, kan det være en god idé at medbringe en taske, du kan pakke det nødvendige til safarien. Du kan opbevare øvrigt bagage på det strandhotel, du bor på, mens du er på safari. Hvis din safari starter fra Nairobi, kan din strandbagage i nogle tilfælde opbevares på vores kontor i Nairobi. Dog skal du have din bagage med på safari, hvis du flyver direkte fra savannen til stranden, da du ikke kan få din bagage overleveret.

Har du tilkøbt flyrejse med de mindre fly fra savannen til stranden, er det max tilladt at medbringe 15 kg. bagage, som skal være i en blød taske. Ønsker du denne flyvning skal den bookes i god tid. Minimum to måneder før afrejse.

Vi anbefaler, at din håndbagage er en praktisk taske, som du kan tage med i bilen, når vi er på safari til bl.a. kikkert, fotoudstyr, ekstra lun trøje etc.

Vær opmærksom på, at det er ulovligt at indføre plastik til Kenya og Tanzania. Du må derfor ikke pakke i plastikposer. Læs mere under afsnittet: Plastik og plastikposer.

Drikkepenge

Det er almindeligt i Østafrika at betale drikkepenge, og det er kutyme på en safari. På lodgene forventer kuffertbærer drikkepenge, ca 1-2 USD pr. person. Det er normalt at give USD 8-10 pr. dag pr. person til din safarichauffør. Dette afregnes, når safarien slutter, og der tages afsked med chaufføren. Ved strandhotellerne skrives der ofte regning ved hvert køb. Denne afregnes på afrejsedagen eller aftenen før afrejse. Det betyder, at du ikke behøver afregne drikkepenge ved hvert køb, du foretager.

Elektricitet

Der er samme spænding på 220-230 volt/ 50 hertz i Kenya, som vi bruger i Danmark. Stikkontakterne er dog med tre flade ben, derfor skal du bruge en adapter svarende til engelske stik. Adaptere kan ofte lånes i hotelreceptionerne.

Etikette

I Østafrika er der andre skikke end i Danmark. Vi viser altid landet og befolkningen respekt ved at overholde de religiøse og kulturelle skikke, der er i landet. Vores erfarne rejseleder informerer om de uskrevne regler, der er for landet, og vi opfordrer til at overholde de regler, der informeres om undervejs på rejsen. Er du i tvivl så spørg din rejseleder.

Flyselskab

Bravo Tours bruger forskellige flyselskaber til Østafrika. Det fremgår af din billet, hvem du flyver med, og hvor meget bagage du må medbringe. Flyver du med KLM, vil der altid være flyskifte i Amsterdam, flyver du med Turkish Airlines, er der flyskifte i Istanbul.

Læs mere om flyselskaberne her.

Klima og pakketips

I Østafrika tæt ved ækvator er vejrforholdene meget forskellige. På safari er der meget køligt morgen og aften i de højtliggende områder. Ved Det Indiske Ocean er der meget varmt hele døgnet rundt. Det anbefales at medbringe lunt tøj i safaribagagen. Husk også badetøj, da flere lodges har swimmingpool.

Brug så vidt muligt tøj i naturfarver og praktiske sko på safarien. Til middage er det velset at have lange bukser på. På strandhotellerne kræves det, at mænd har lange bukser på og lukkede sko (sandaler frabedes) til middagen. Alle hoteller har håndklædeservice til pool og strand, så det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæder.

Vejret er dejligt i Afrika, men i Østafrika befinder man sig ved, eller tæt ved, ækvator, og solen er meget stærkere end vi er vant til. Mange har også glæde af en hat, kasket, solbriller samt især solcreme med høj faktor (15 eller derover). Undgå direkte sol i timerne midt på dagen.

Kontanter og kreditkort

Vestlig valuta kan normalt veksles overalt, men vi anbefaler at veksle til lokal valuta ved ankomsten. Medbring derfor kreditkort til at hæve lokalvaluta i lufthavnen eller/og USD eller EUR. Vi anbefaler ikke, at du medtager danske kroner til veksling i lufthavnen pga. meget ringe kurs på denne valuta. Der kan også betales med de mest almindelige kreditkort på de fleste hoteller og lodges, men man kan kun hæve lokal valuta i bankerne/automaterne. De fleste modtager helst ikke store dollarsedler (fx 100 $), og kursen er derfor ofte ringe ved veksling. Medbring dog USD til drikkepenge til chaufføren.

Møntfoden i Kenya hedder Kenya Shilling (KES). 100 DKK er ca. 1.670 KES.
Møntfoden i Tanzania hedder Tanzania Shilling (TZS). 100 DKK er ca. 33.000 TZS.

Pakkeliste

Du finder et forslag til en pakkeliste og gode råd til, hvad du skal medbringe her.

Plastik og plastikposer

Det er ulovligt at indføre eller opbevare din bagage i plastik og plastikposer i Kenya og Tanzania. Loven indføres for at beskytte miljøet – og omfatter al plastik. Plastik og plastikposer bliver konfiskeret, og det kan give en bøde. Medbring i stedet andet materiale.

Rejsedokumenter

Rejser du med charterfly til Kenya (fx AirSeven), rejser du på den billet, du har modtaget i forbindelse med bestilling, hvor flydejtaljerne fremgår.

Rejser du med rutefly, vil du modtage dine flybilletter senest fem dage før afrejse. Du bedes igen tjekke, at navnet er korrekt stavet (som i dit pas), og at strækningerne er som aftalt. I modsat fald kan det give anledning til problemer din rejse.

Vi anbefaler, at du medbringer alle rejsedokumenter (flybilletter, hotelreservation, visum, indrejsepapirer mm.) udprintet. Strømafbrydelser er almindelige i Kenya og Tanzania. Det er ikke muligt for myndighederne at kontrollere digitale dokumenter i de perioder, hvor strømmen er væk, og derfor kan der være forlænget ventetid i fx lufthavnen, hvis ikke du kan fremvise en udskrevet version. 

Rejseforsikring

Bravo Tours anbefaler altid, at der tegnes rejseforsikringer, når man rejser til udlandet. Deltager du på en safari med Bravo Tours, er det et krav, at du er forsikret gennem en rejseforsikring. Bravo Tours hjælper gerne med at tegne den rigtige rejseforsikring.

Rejseledere i Afrika

Vi oplyser gerne, hvem der kører vores safarier, såfremt det er muligt. Det er dog med forbehold for uforudsete ændringer, der gør, at den pågældende rejseleder alligevel ikke kan køre safarien. Her finder vi selvfølgelig en anden, dygtig rejseleder.

Sikkerhed i byerne

De seneste år er kriminaliteten i både Nairobi og Mombasa faldet, og begge byer er i dagtimerne ganske fredelige. Mange lokale er utroligt fattige, og du bør være opmærksom på lommetyveri. Du kan dog minimere risikoen for en kedelig oplevelse, hvis du lader værdier som smykker og større kontantbeløb blive hjemme. De kontanter, du medbringer, skal du have tæt på kroppen, gerne i en lomme med lynlås. Fordel gerne kontanterne mellem jer, så der ikke er én person, der har alle værdier. Undgå områder, der ligger isoleret fra de større strøg og gader. 

Sikkerhed på safari

På safari kommer vi ofte meget tæt på de vilde dyr, og under kyndig ledelse af din chauffør eller safariguide er det både en spændende og ufarlig oplevelse. Der er dog tale om vilde dyr, som kan være farlige, og det er derfor af største vigtighed, at du nøje følger chaufførens og/eller safariguidens anvisninger. 

Dumdristig og uforsigtig opførsel sætter ikke kun egen men også medrejsendes sikkerhed i fare. Følger man ikke chaufførens og/eller safariguidens anvisninger, kan det medføre at man bliver bortvist fra turen ved førstkommende lejlighed, og dette er i så fald for egen regning og uden mulighed for kompensation. 

Er du i tvivl, kan du altid spørge din chauffør eller safariguide til råds. Det gælder også ift. de lokales skikke og normer, som er væsentligt anderledes end dem, vi er vant til. 

Sikkerhed ved kysten

På stranden kan strandsælgerne til tider være pågående. En venlig men bestemt afvisning vil normalt være nok til at stoppe deres henvendelser. 

I de mørke aften- og nattetimer bør du ikke gå langs stranden, men i stedet benytte taxa hvis du ønsker at besøge andre hoteller eller forlystelser. 

På den Østafrikanske kyst er tidevandsskiftet meget markant med høj- og lavvande to gange i døgnet. Spørg gerne på hotellet om der er noget, du skal være særlig opmærksom på i den forbindelse. 

Souvenirs

Souvenirs kan være et godt minde at få med hjem om en fantastisk ferie. Du bør dog være opmærksom på, at kvaliteten kan svinge meget og visse souvenirs kan være direkte ulovlige at importere til Danmark.

Du bør forhandle om prisen, og få startprisen ned med 50-70 %. Souvenirs på hoteller, lodges og i forretning er normalt dyrere og med fast pris.

Figurer lavet af forskellige træ- og stenarter finder du overalt. Kvaliteten svinger meget, så undersøg gerne flere alternativer, inden du køber og spørg evt. din rejseleder til råds. Vil du købe nogle af de mange farverige kurve, perlekæder, -kranse, skjolde og spyd er kvaliteten ofte bedst hos Maasaierne.

Langs kysterne kan du ofte købe skaller og andre souvenirs fra havet. Undlad at købe disse, da de kan være ulovlige at indføre til Danmark – det samme gælder skaller, du selv samler ved havet. Enhver form for indførsel af dyr (eller dele af dyr), fugle, planter, koralrev eller lignende er ulovligt at indføre. 

Læs mere på Miljøstyrelsens hjemmeside, under ”Dyr og planter omfattet af CITES”.

Tidsforskel

Der er 2 timers tidsforskel på Danmark (vintertid) og Østafrika.

Vaccinationer

Kravene om vaccinationer og medicin mod fx malaria ændres jævnligt. Bravo Tours anbefaler altid at kontakte egen læge eller vaccinationscenter i god tid før afrejse. Ved rejser til Østafrika anbefales det at beskytte sig bedst muligt mod malariamyg. Det gøres ved at tage malarieprofylakse – fx Malarone. Desuden anbefaler vi myggebalsam og beskyttelse af bar hud i de mørke timer, hvor myg er mest aktive.

Du skal altid kontakte egen læge, som skal rådgive og anbefale, hvad der er bedst for netop dig. Inden afrejsen bør du derfor sikre dig, at du har de anbefalede eller krævede vaccinationer. Kontakt derfor egen læge.

Har du et kombineret ophold, hvor du først rejser til Kenya og efterfølgende skal til Tanzania eller Zanzibar, skal du have vaccination mod gul feber. Dette er dog ikke et krav, hvis du besøger Tanzania eller Zanzibar først og efterfølgende rejser til Kenya, eller hvis du kun rejser til Tanzania.

I Bravo Tours, Bravo Safari og Bravo Golf samarbejder vi også med DLVS – Danske Lægers Vaccinations Service – som kan rådgive i rejsevacciner, hvis du fx rejser til Afrika. Du får op til 10 % i rabat på vaccinationer, hvis du nævner, at du rejser med os. 

Visum

Der er krav om visum, når du – som dansk statsborger – rejser til Kenya og Tanzania. Du finder mere information samt vejledninger til visumansøgning her.

Du betaler og afslutter med kreditkort. Bemærk at du skal medbringe dit visum udprintet.

Del denne side via E-mail