• Tanzania

Safari

Safari i Tanzania

Safari i Tanzania

Tanzania er for mange synonym med safari. Det er typisk fra det nordlige Tanzania, at de mange safariudsendelser er optaget.

Bravo Safari er i det nordlige Tanzania, hvor nogle af verdens bedste nationalparker og reservater ligger.
Serengeti og Ngorongoro krateret er de naturreservater, der er mest besøgte og også de mest populære.

Vi besøger selvfølgelig begge på vores safari i Tanzania. Serengeti er i særdeleshed kendt for den årlige migration, gnu- og zebravandringen, som fra december til juni giver bedst mulighed for at opleve disse store flokke af dyr. I selve migrationen – helt præcis tre uger i februar/marts – føder henved 90 % af hunnerne. Kalvene kan allerede stå oprejst syv minutter efter fødslen og to dage gamle kan de løbe fra en løve.

Flokkene forbliver sydpå indtil græsset er spist, og kalvene har fået kræfter nok til at begive sig ud på vandringen nordpå – ca. i maj måned. Der er hannerne igen i brunst, og de opbygger og beskytter deres harem. Migrationen består af over en million gnuer, 200.000 zebraer, 250.000 Thomsons gazeller og over 100.000 Grants gazeller. De forskellige arter lever fredeligt sammen, og de er alle en del af en afbalanceret cyklus, som betyder, at de deles om føden uden at konkurrere. Gnuernes veludviklede lugtesans, zebraernes fine syn og gazellernes gode hørelse skaber et godt advarselssystem, og de store flokke gør det lettere for dyrene at overleve.

Både Serengeti og Ngorongoro hører til UNESCO’s unikke verdensområder.

Tanzania har mange mindre kendte nationalparker i det sydlige og selvfølgelig hendes majestæt, Kilimanjaro, Afrikas højeste bjerg, som hvert år bestiges af mange turister fra hele verden.

Tanzania Se på kort

Hovedstad Dodoma Valuta Tanziansk shilling Tidsforskel +1 time Sprog Kiswahili, Engelsk Befolkningstal Ca. 53,69 mio.
Gennemsnits­temperatur
32° januar
32° februar
32° marts
31° april
30° maj
29° juni
29° juli
29° august
29° september
30° oktober
31° november
31° december

Verdensklasse safari i drømmeomgivelser

De berømte sletter

Verdensklasse safari i drømmeomgivelser

Tanzania er beliggende på den sydlige halvkugle, men har til trods for det et behageligt klima året rundt. I safariområderne er vi ofte højt over havets overflade, hvorfor der er behageligt og til tider køligt aften og nat. Den store dyrevandring er landets trækplaster, og Tanzania har derfor højsæson januar til marts, og derfor er det også i denne periode, at Bravo Tours laver safarirejser til Tanzania, men vi kan arrangere skræddersyede rejser til Tanzania året rundt.

Indkvartering
Bravo Tours benytter både lodges og teltlejre i Tanzania. I Serengeti bor vi i store lækre telte midt på savannen for at få den optimale og autentiske dyreoplevelse. Lodgene har flere faciliteter at byde på som pool og solterrasse. Fælles for begge er, at naturen er i fokus, og beliggenheden er god, så vi ikke bruger tiden på transport, og kan nyde udsigten til natur og dyr.

Badeferie
Ønsker du badeferie i Tanzania, er Zanzibar at foretrække. Udover de dejlige hvide sandstrande er øen kendt for krydderier og byen Stone Town, som man også flyver til, når man besøger øen. Vi har indkvartering i alle prisklasser og kan nemt arrangere et ophold på øen både med og uden safari.

Safariområder

Fantastiske safarioplevelser i Tanzania

 • Ngorongoro

  Ngorongoro er dannet af den samme geologiske forandring som Great Rift Valley og var engang et bjerg lige så højt som Kilimanjaro. For omkring tre millioner år siden sprængte det sig selv i småstykker, og dækkede Serengeti med aske, mens bjergtoppen sank ned i krateret.

 • Serengeti

  Dette nærmest uendelige vildt-område på 14.763 km2 har meget smukke og skiftende scenerier. Græssavanne, busksavanne med de karakteristiske akacietræer og buske, søer og floder er jævnt fordelt, og imponerende stenformationer af vulkansk oprindelse - kopjes - er ”strøet” ud over den sydlige og centrale del af nationalparken. Variationen af landskaber er fundamentet for et økosystem med Afrikas største koncentration af vildt.

 • Lake Manyara

  Lake Manyara ligger ved foden af Rift Valleys stejle skråninger og modtager derfor rigelige mængder vand fra højlandet og kan ernære et rigt og varieret dyreliv. Tæt, frodig skov, akacielunde, sumpede lysninger med tamarinde og mahognitræer og græssavanne ned mod søen. Søen fylder over 290 km2 eller godt to tredjedele af parkens areal.

 • Tarangire

  Tarangire-floden giver ikke kun parken navn, den er også en permanent vandforsyning til en af Tanzanias smukkeste nordlige parker. Parken er 2.600 km2 (lidt mindre end Fyn) og kan især i de tørreste måneder fra juli til oktober være bedre end berømte Serengeti. Parken har mange og meget store flokke af elefanter, løver, antiloper, zebraer og giraffer, så her findes alle de dyr, man kan ønske sig at se.

Oplev den afrikanske savanne på din måde

 
 
 
Kontakt os på safari@bravotours.dk eller tlf. 96 27 37 47

Del denne side via E-mail